Valintojen äärellä -keskustelusarja käynnistyy Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Vihreät ry aloittaa Hämeenlinnassa uuden keskustelusarjan Valintojen äärellä. Sarjan kolme syksyn tilaisuutta ovat 3.10., 23.10. ja 6.11. Joka tilaisuudessa on teemaan liittyvä alustus. Tarkoituksena on tarkastella päivänpolttavia asioita, ajankohtaisia ilmiöitä sekä niiden liittymäkohtia omaan arkeemme.

Syksyn teemoina ovat Avoimuus päätöksenteossa, Arkielämän ilmastovalinnat sekä Arjen turvallisuus.

Avoimuudesta päätöksenteossa alustaa kansanedustaja Heidi Hautala, joka on perehtynyt päätöksenteon avoimuuteen niin suomalaisesta kuin myös laajemmasta eurooppalaisesta näkökulmasta. Päätöksenteon avoimuutta kaivataan usein myös kunnissa.

Ilmastonmuutos on noussut muutaman vuoden sisällä uutisaiheesta lähes jokapäiväiseksi keskustelunaiheeksi. Usein on kuitenkin epäselvää, miten ilmastonmuutos liittyy tavalliseen arkipäiväämme. Yksilön toimien merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa on vaikea hahmottaa. Hallituksen ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen pohtii näitä asioita alustuksessaan Arkielämän ilmastovalinnat.

Arjen turvallisuutta ja siihen liittyviä erilaisia näkökulmia valottaa oikeusministeri Tuija Brax. Hän pohtii alustuksessaan arjen turvallisuutta liikenteestä aina kansalaisten toisilleen aiheuttamiin uhkiin.

Tilaisuudet pidetään Hämeenlinnan Raatihuoneella kello 18-20. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy.

Keskustelusarja jatkuu vuodenvaihteen jälkeen.

Syksyn tilaisuudet:
Avoimuus päätöksenteossa
Kansanedustaja Heidi Hautala
3.10.2007 klo 18-20
Raatihuone

Arkielämän ilmastovalinnat
Kansanedustaja Oras Tynkkynen
23.10.2007 klo 18-20
Raatihuone

Arjen turvallisuus
Oikeusministeri, kansanedustaja Tuija Brax
6.11.2007 klo 18-20
Raatihuone

Lisätietoja antaa tarvittaessa:
Tapio Hakaste
Hämeenlinnan vihreät ry
p. 050 356 8328
hakaste@armas.fi


Posted

in

by