Mirka Soinikosken puheenvuoro sosiaaliasiamiehen selvityksestä

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja piti kaupunginvaltuuston kokouksessa 16.4.2018 puheenvuoron sosiaaliasiamiehen selvityksestä.

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja yleisö.

Sosiaaliasiamiehen selvitys on arvokas työväline päättäjille, kiitos kattavasta selvityksestä. Yhteydenotot asiamieheen ovat kokonaismäärältään vähentyneet viime vuosina, mutta lastensuojeluun liittyen ne ovat kääntyneet nousuun. Selvityksessä kiinnitetään erityistä huomiota lapsiperheiden palveluihin: alaikäisten tarpeet ja palvelut eivät aina kohtaa, lastensuojelun asiakkaiden palvelujen saatavuus on heikentynyt ja lastensuojelun henkilöstöä on liian vähän työmäärään nähden, samoin henkilöstön vaihtuvuus on suurta.

Myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila otti vastikään vahvasti kantaa hyvinvointivaltion alisuoriutumiseen luovuttaessaan eduskunnalle ensimmäisen raporttinsa lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta Suomessa. ”Perheet eivät saa arkista tukea, apua saadakseen vaaditaan diagnooseja, lapset ja vanhemmat jätetään yksin.” Vakavia huomioita nykytilanteesta.

Yhdessä rohkeammin -asiantuntijaryhmä ja THL julkaisivat vuonna 2016 viisi teesiä lastensuojelun muutoksen puolesta:

1 Elämän mukaista auttamista
2 Kasvuyhteisöt kestäviksi
3 Työtavat remonttiin
4 Valta ja vastuu tasapainoon
5 Demokratiaa kaikille

Teesien sisältöön voi tutustua osoitteessa www.yhdessarohkeammin.fi

Selvityksiä ja suosituksia on tehty jo tarpeeksi, nyt pitää ryhtyä toimeen. Tarvitsemme asiakasmitoituksen lastensuojelun sosiaalityöhön ja moniammatillisen, systeemisen lastensuojelun työmallin laajempaa käyttöönottoa.

Mirka Soinikoski
Kaupunginvaltuutettu
Vihreät valtuustoryhmän pj.
Hämeenlinnassa 16.4.2018

Klikkaa tästä, jos haluat vastata viestiin, vastata kaikille tai lähettää viestin edelleen.

0,14 Gt (0 %)/15 Gt käytössä

Hallinnoi

Ehdot – Tietosuoja

Viimeinen toiminta tällä tilillä: 17 tuntia sitten
Tiedot


Posted

in

by

Tags: