Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen

Päivi Sieppi on hämeenlinnalainen ympäristöasiantuntija sekä pitkäaikainen vihreiden kaupunginvaltuutettu. Valtuustoaloite luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi on tehty 7.12.2017

 


 

 Hämeenlinnan kaupunkistrategian 2014-2020 tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Uudessa kaupunkistrategiassa resurssiviisaan kaupungin tavoitteena on säilyttää tulevillekin sukupolville mahdollisuus nauttia luonnosta monin eri tavoin. Luonnonvarojen kestävä käyttö on mainittu haasteena, johon halutaan vastata.

 

Suomen luonnon monimuotoisuutta on pyritty edistämään eri toimenpitein, mutta uhanalaistumiskehitys ei ole kuitenkaan pysähtynyt.  Esimerkiksi useimmissa metsien eliöryhmissä on tapahtunut enemmän kielteistä kuin myönteistä kehitystä. Erityisesti Etelä-Suomen metsäluonnon monimuotoisuuden turvaaminen edellyttää lisää suojelutoimia. Hämeenlinnan kaupunki voi tehdä oman osuutensa luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Kaupungilla on metsäomaisuutta noin 5 600 hehtaaria. Suojelualueiden perustamiseen on mahdollista hakea valtiolta korvausta metsien monimuotoisuusohjelma METSO:sta.

 

Hämeenlinnassa on vuonna 2016 vietetty Luonto ja vesi -teemavuotta.  Juhlavuoden jatkumona sekä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi esitämme valtuustoaloitteena seuraavaa:

 

– Hämeenlinnan kaupunki perustaa vuonna 2017 uuden luonnonsuojelualueen tai laajentaa jotain olemassa olevaa luonnonsuojelualuetta.

– Hämeenlinna tekee tavoitteellisen suunnitelman uusien luonnonsuojelualueiden perustamiseksi tulevina vuosina.

 

 


Posted

in

by

Tags: