Hämeenlinnan Vihreiden kevätkokouksen kannanotto Etelärannan suunnittelusta

Hämeenlinnan Vihreät
Kannanotto 8.4.2008

Hämeenlinnan Vihreät kannattavat keskustan Etelärannan uudistamista. Se mahdollistaa asunto- ja liikerakentamisen sekä liikunta- ja vapaa-ajantoimintojen sijoittumisen keskelle kaupunkia. Tiivistä rakentamista tukevat ekologiset, taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Vihreiden mielestä liike-elämän tarvitsemat uudet liiketilat tulee sijoittaa pääosin tälle alueelle moottoritien kattamisen sijaan.

Etelärannan uudistamisessa keskeistä on viheralueiden ja erityyppisten rakennusten välinen tasapaino. Ranta-alueet pitää säilyttää kaikille kaupunkilaisille vapaana mahdollisimman vehreänä rantareittinä. Tavoitteena tulee olla yhtenäiset puistoalueet.

Etelästä tultaessa Eteläranta on kaupungin käyntikortti. Siksi rakennettaessa Hämeenlinnan paraatipaikalle esteettiset seikat ja kaupunkikuvallinen vaikutelma tulee huomioida mahdollisimman hyvin.

Hämeenkaaren tontti tulee käyttää asuntorakentamiseen ja sen liikunnan toiminnoille on löydettävä paikka toisaalta.

Etelärannan alueella ekologinen rakentaminen tulee ottaa keskeiseksi tavoitteeksi. Hämeenlinna voisi toimia mallikaupunkina tiiviistä, ekologisesta ja viihtyisästä kaupunkirakentamisesta.

Liikennesuunnittelussa haluamme kiinnittää huomion rantareitin ohella kevyen liikenteen väyliin ja joukkoliikenteen sujuvuuteen. Kevyen liikenteen väylien ja joukkoliikenteen tulee muodostaa toimivat verkostot sekä alueen sisällä, että sen ympärillä.

Pintavesien keräily ja johtaminen tulee rakentaa nykyaikaisella, Vanajaveden kuormitusta vähentävällä tavalla.


Posted

in

by