Pyöräpaikoitus

Valtuustoaloite 18.6.2007
Päivi Sieppi

Pyöräily on kestävän kehityksen mukainen ja terveellinen liikennemuoto. Se ei aiheuta ilmastonmuutosta tai melua eikä se saastuta. Pyöräily ei kuluta fossiilisia polttoaineita. Pyöräily on hyvä ja halpa keino edistää terveyttä. Polkupyörä vie vähän tilaa ja on nopea kulkuväline lyhyillä matkoilla. Kevyen liikenteen väylien rakentaminen on edullista verrattuna moottoriliikenneväylien rakentamiseen.

Muutamat Suomen kunnat ovat toimineet esimerkillisesti pyöräilyn edistämiseksi ja ovat onnistuneet siinä. Hämeenlinnan on syytä kompaktina, asumiskaupunki-imagoaan korostavana kaupunkina edetä pyöräilyn edistämiseksi nykyistä vakuuttavammin.

Pyöräilyn mahdollisuuksien parantamiseksi yhtenä kaupunkiliikennemuotona me valtuutetut esitämme seuraavaa:

  • Hämeenlinnan kaupunki nimeää pyöräilyn yhdyshenkilön (pyöräilyasiamiehen) edistämään pyöräilyn asemaa yhtenä liikennemuotona
  • Hämeenlinna lisää rakennusjärjestykseen määräyksen pyöräpaikoituksen järjestämisestä asuntojen, työpaikkojen, liiketilojen ja palvelupisteiden yhteydessä.

Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Pyöräpaikoitus”

  1. chasmir avatar
    chasmir

    Pyöräilyn eristämiseksi olisi myös hyvä, että taajamien kuten Kumpulantien aurauksesta Luolajassa huolettaisiin ajoissa jotta ihmiset pääsisivät täältä pyörällä keskustaan.